Astăzi, 5 martie 2016, a fost constituită Organizația de Femei a Partidului Popular European din Moldova. La conferința de constituire au participat peste 100 de delegați din majoritatea raioanelor Republicii Moldova. Președintele organizației a fost aleasă Lucia Spoială. Primarul or. Durlești din partea PPEM, Eleonora Șaran, a fost aleasă vicepreședinte al organizației. Organizația își propune să promoveze valorile europene, să promoveze femeile în structurile de conducere ale PPEM și ale țării.

În deschiderea evenimentului, președintele PPEM, Iurie LEANCĂ, a vorbit despre importanța constituirii unei organizații de femei, precum și despre importanța implicării fiecărui cetățean în viața politică din țară.

„Cea mai mare realizare pe care a avut-o PPEM a fost și este echipa. Astfel, organizația care se formează astăzi va completa echipa noastră, fiind convins că vom avea cea mai bună organizație de femei din Republica Moldova, așa cum este cea de tineret. Datoria noastră este să nu descurajăm, să nu pierdem încrederea că putem face ca moldovenii să rămână în această țară. Împreună avem șanse să schimbăm țara în care trăim”, a menționat Iurie Leancă.

La rândul său, Lucia Spoială, proaspătul președinte ales al organizației, a mulțumit participanților la eveniment pentru suport și încrederea acordată.

„Împreună trebuie să fim o forță pentru țara noastră și să fim solidari cu cei care pledează pentru îmbunătățirea vieții fiecărui cetățean. Femeile nu sunt în spate, ci chiar în fața bărbaților, fiind în stare să demonstreze că pot face schimbarea”, a conchis Lucia Spoială.

De asemenea, membrii Organizației de Femei a PPEM au trasat obiectivele și scopurile de viitor, au aprobat un regulament de activitate, au ales organele de conducere.