20 de tineri politicieni din membri ai celei mai mari organizații politice de tineret din Europa – Youth of the European People’s Party (YEPP)  vor participa sâmbătă, 14 mai curent, la Forumul European al Tinerilor din Moldova. Evenimentul este organizat în premieră în țara noastră de Organizația de tineret a Partidului Popular European din Moldova în colaborare cu Fundația Konrad Adenauer.

În cadrul forumului vor fi dezbătute principalele probleme cu care se confruntă Republica Moldova și care au un impact direct asupra tineretului din țară.  „Tinerii PPEM vor discuta și vor prelua bunele practici țărilor participante la eveniment, care au o experiență bogată și a tinerilor care vin din cele mai mari organizații politice de tineret la nivel european. Este o experiență unică, nu doar din perspectiva discuțiilor și dezbaterilor pe cele mai actuale probleme ale tinerilor din Moldova și UE, dar și din perspectiva schimbului cultural și dialogului între țări”, a menționat Ion Ranga, președintele organizației de tineret a PPEM.

Sven-Joachim Irmer,  directorul fundației KAS pentru România și Republica Moldova, este de părere că scopul acestui forum este de a apropia cât mai tare tinerii politicieni din Republica Moldova și Europa, precum și o bună oportunitate de a identifica amenințările comune și de a veni cu soluții pentru rezolvarea acestora.

Este pentru prima dată când în Republica Moldova vine o delegație atât de numeroasă a YEPP. Am dat curs invitației TPPEM de a participa la acest forum pentru că este o bună ocazie de a identifica soluții comune la problemele comune pe care le au tinerii din spațiul european”, a punctat vicepreședintele YEPP, Andrianos Giannou.

De asemenea, la deschiderea Forumului European al Tinerilor din Moldova vor participa Iurie Leancă, președintele PPEM, Konstantinos Kyranakis, președintele YEPP și Younes Ouaqasse, președintele Comisiei pentru relații externe Junge Union din Germania.